Topuri

Cele mai bune programe de editat si modificat poze pentru PC

Se gasesc zeci de programe pentru editat si modificat pozele pe PC sau MAC, dar nu toate sunt la fel de bune. Noi am facut o lista cu cateva programe pe care le utilizam si de asemenea sunt recomandate ca fiind printre cele mai bune, de catre majoritatea fotografilor profesionisti. Ordinea este aleatorie, iar unele programe din pacate se regasesc doar pe MAC, dar poate ca in viitor vor aparea si pe Windows sau Linux.

Phocus – Programul este dezvoltat de catre Hasselblad si poate fi descarcat in mod gratuit dupa creerea unui cont. Interfata este simpla si intuitiva. Programul recunoaste automat peste 200 de formate RAW de la camerele aflate pe piata si de asemenea recunoaste obiectivele, astfel aberatile si distorsiunile vor fi corectate automat. Programul este disponibil pentru MAC si Windows.

 

Gimp – Acest program poate fi folosit pentru editarea si manipularea pozelor, el fiind asemanator cu Photoshop. Programul este disponibil in mod gratuit pe Windows, Linux si MAC.

Photoshop CC – Photoshop este probabil cel mai cunoscut program pentru editarea si modificarea pozelor. Din pacate acesta inca nu este disponibil nativ pe Linux, dar poate ca in viitor producatorul ne va face aceasta surpriza.

Photoshop Lightroom – Lightroom este o varianta a lui Photoshop dedicata doar pentru editarea si corectia de culoare a pozelor. Acest are cateva optiuni in plus in comparatie cu Camera RAW, iar sliderele pentru setari sunt gandite pentru acces rapid.

Photoshop Elements – Aceasta varianta de Photoshop este dedicata utilizatoriilor obisnuiti, care nu au foarte multa experienta in editare si manipulare. Programul are o interfata mai prietenoasa si combina fucntiile din Lightroom si Photoshop.

Luminar (MAC) – Luminar este o alternativa la Lightroom. Programul dispune de peste 300 de functii, si recunoaste fisierele RAW.

Ca si mentiuni speciale in acest top avem:

 

Related Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this: