Tutoriale

Cum sa activezi Desktop Mode in Android 10

Transforma-ti telefonul in desktop!

Una dintre cele mai interesante functii din Android 10 care au aparut in varianta Dev Preview este un mod desktop de tip Samsung DeX. Din pacate, functia a fost ascunsa adanc in cadrul Developer Options din Android. Din pacate Google Pixel 4 nu poate profita deloc de modul Desktop, intrucat Google l-a dezactivat. Puteti, totusi, sa il utilizati in anumite conditii pe anumite smartphone-uri, cum ar fi Essential Phone, OnePlus 7/7 Pro, OnePlus 7T / 7T Pro si telefoane cu iesire video prin USB-C. Iata o lista oarecum completa de dispozitive care accepta iesire video prin USB-C. In sfarsit, vei avea nevoie de un adaptor USB-C la HDMI. Conectati o tastatura si un mouse Bluetooth pentru o experienta mai completa. Iar acum, parcurgeti urmatorii pasi:

  1. Activati Developer Options pe telefon. Se activeaza accesand About phone si apasati pe Build number pana apare mesajul  ‘You are now a developer!’
  2. Accesati setarile apoi > Developer options apoi cautati sectiunea ‘Apps”. Cautati si porniti optiunea “enable freeform windows” si “force desktop mode.”, dupa ce le activati dati un restart la telefon.
  3. Descarcati si instalati acest APK facut de un membru de pe XDA Developers.
  4. Dupa ce instalati acest APK accesati Settings > Apps & notifications > Default apps si setati Lawnchair ca launcher default.
  5. Conectati telefonul la un TV sau un monitor prin HDMI cu ajutorul adaptorului USB C la HDMI.
  6. Iar acum puteti vedea interfata de Desktop oferita de Android 10.

Aceasta este o functie foarte interesanta, care va ofera posibilitatea sa folositi telefonul la capacitatea lui maxima si nu ne este clad de ce Google a renuntat la ea.

Related Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this: