Tutoriale

Google Chrome pe Android, cum sa-l folosesti la maxim – Sfaturi si trucuri!

Browser-ul este cheia catre internet!

Google Chrome este in acest moment cel mai utilizat browser din lume, atat pe platformele mobile cat si pe cele desktop. Pe platformele mobile el este cel mai popular pe sistemul de operare Android, dar chiar si asa detine nu mai putin de 56.34% din piata in timp ce la distanta sub el se afla Safari cu 20.87%, Opera avand 3.62% si Firefox doar 0.34%.

Totusi, desi este un browser rapid si sigur, din pacate versiunea mobila are si un dezavantaj in comparatie cu cea de pe desktop. Pe desktop avem la dispozitie o multime de extensii, iar Chrome pentru telefon nu suporta asemenea extensii. La acest capitol Firefox face o treaba mai buna, avand suport pentru extensii atat pe desktop cat si pe mobile. Daca instalati o extensie pe Firefox pentru desktop, aveti optiunea de sincronizare cu cel pentru mobile, astfel va fi instalata si pe acel dispozitiv.

Reclame multe? Baga AdBlock!

Un aspect deranjant pe orice browser este reprezentat de reclamele de pe site-uri. Pe desktop este foarte simplu sa instalezi o extensie (sau mai multe) de AdBlock, dar am mentionat mai sus ca Google Chrome nu suporta extensii pe mobile. Tot Google a venit cu solutia! A integrat in Chrome un AdBlock, desi acesta permite unele reclame, macar le blocheaza pe cele de tip spam, care iti fac telefonul sa vibreze sau care acopera din continutul site-ului. Ce faci daca vrei sa scapi de tot de reclame, dar vrei si un browser bun? Ei bine, poti instala Brave Browser: Fast AdBlocker, acesta are la baza Chromium si integreaza un adblock-er agresiv, care de asemenea poate fi personalizat. Browserul este disponibil si pe iOS. Sau instalati Firefox, caci acesta suporta extensii pe mobile.

Sincronizare si Cloud!

Serviciile Google sunt integrete foarte bine, iar trecerea de pe PC pe telefon sau tableta este foarte simpla, cand discutam despre browser. Google Chrome de pe mobil se integreaza foarte bine cu cel de pe desktop, asta daca aveti un cont pe Gmail. Pe PC va logati cu contul de Gmail, apoi sincronizati totul in cloud. Astfel parolele, istoria paginilor accesate, bookmark-urile, etc… vor fi stocate si actualizate mereu in contul de Gmail, iar daca va logati pe browserul mobil cu acelasi cont, toate datele vor fi disponibile si acolo. In plus avem optiunea de a accesa paginile vizitate de pe PC pe mobil si invers in Recent Tabs . Aici gasiti paginile deschise sau inchise recent de pe ambele dispozitive, astfel avem o navigare cross-platform foarte buna. Datele vor fi disponibile pe orice dispozitiv pe care va logati cu contul de Gmail.

Notificari de tip Push

Norificarile de tip Push sunt tot mai des intalnite, mai ales pe site-urile de stiri, si noi pe androidinfo.ro avem un asemenea serviciu de tip Push, care va notifica direct telefonul cu continutul nou, fara a fi nevoie de o aplicatie separata. Si Facebook beneficieaza de aceste notificari de tip Push, iar din Google Chrome aveti optiunea de a personaliza aceste notificari. Puteti selecta daca sa fiti notificati prin LED, vibratii sau sunet, sau doar una din ele. Chrome suporta si Notification Dots care a fost prezentat odata cu Android 8 Oreo.

Acceseaza setarile ascunse din Chrome

Ca si pe PC, Google Chrome are o serie de setari ascunse care pot fi accesate daca scrieti in bara de adresa about:flags. Aici va recomandam sa umblati cu mare grija, dar in mod normal browserul ar trebui sa mearga excelent asa cum este configurat de la instalare. Insa daca este neaparat nevoie sa activati sau sa dezactivati ceva ce nu se gaseste in sectiunea Settings, cu siguranta setarea este ascunsa.

Acestea sunt cateva dintre trucurile folosite de noi. Voi ce tips and tricks pentru Google Chrome pe telefoane cunoasteti?

 

Related Articles

One Comment

  1. Buna ziua,
    Am o tableta FireOS cu care lucrez dar unibet apk refuza sa conlucreze. Mai am o vechitura Vodafone smart tab pe care unibet merge dar tot mai greu ( are doar 512 ram ). Cu un card clasa 10 si o rootare incat si cardul sa fie folosit ca memorie credeti ca as avea sanse sa se miste mai bine unibet ul ?
    Cu sima,
    Romeo Blaga

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this: