Tutoriale

Google iti urmareste locatia de pe telefon! Iata cum il opresti!

Google te urmareste chiar si cand dormi!

Cu o noua incalcare a datelor sau un scandal tehnologic aparent la fiecare saptamana, este usor sa fiti deziluzionati de manipularea gresita a datelor utilizatorilor de catre companii. La un moment dat, devine putin ciudat atunci cand o corporatie stie mai multe despre locul tau decat tine. Si in mod nesurprinzator Google stie cel mai multe despre locatia ta. Din fericire oprirea urmaririi locatiei pe dispozitivele smart este mai usor decat credeti, chiar daca setarile sunt ascunse.

In primul rand, atunci cand sunteti conectat la mai multe conturi Google, va trebui sa comutati intre fiecare utilizator si sa dezactivati urmarirea individuala, deoarece setarile se aplica pentru fiecare cont separat. Mai important, atunci cand dezactivati Istoricul locatiilor, nu inseamna ca Google a incetat sa urmareasca locatia dvs. cu totul. Trebuie sa dezactivati o alta optiune numita Activitate Web si Aplicatii (Web & App Activity).

Iata ce spune Google despre Location History:

(It) Saves where you go with your devices, even when you aren’t using a specific Google service, to give you personalized maps, recommendations based on places you’ve visited, and more.

Si iata ce spune despre Web & App Activity:

(It) Saves your activity on Google sites and apps, including associated info like location, to give you faster searches, better recommendations, and more personalized experiences in Maps, Search, and other Google services.

Pe scurt Location History stocheaza toate datele despre locatie care sunt inregistrate automat de aplicatiile Google (cum ar fi Google Maps care stocheaza o cronologie a tuturor locurilor pe care le-ati vizitat).

Web & App Activity pe de alta parte, va inregistreaza locatia de fiecare data cand o interogare este introdusa manual pe Search, pe YouTube sau in alte locuri pentru a va oferi rezultate localizate. Asadar, daca doriti sa impiedicati Google sa va urmareasca cu totul, oprirea ambelor optiuni este cea mai buna metoda.

Dezactivati urmarirea locatiei Google pe dispozitivele Android

Pasul 1: Deschideti Setari pe telefonul dvs. si apasati pe Google.

Pasul 2: Selectati Manage your Google Account

Pasul 3: Selecteaza Data & personalization

Pasul 4: Accesati Activity Controls, iar de aici opriti cele doua optiuni Web & App Activity si Location History

Aplicatia va va intreba daca doriti sa le intrerupeti.

Desi oprirea istoricului locatiilor va impiedica Google sa va urmareasca locatia, nu va sterge activitatea anterioara.

Related Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this: