TOP 5 jocuri pentru telefon, numai bune de pierdut vremea!
Din fericire odata cu avansul tehnologic, telefoanele mobile sunt acum disponibile pentru oricine, iar creatorii de jocuri au progresat de asemenea, acestia realizant jocuri simple, numai bune de pierdut timpul aiurea.
Dumb Ways to Die 2
Dumb Ways to Die 2 este un joc simplu a carui premisa este sa stai in viata cat mai mult timp posibil. Jocul include practic alte mini joculete gandite special sa te omoare in diverse moduri stupide. Jocul iti pune la incercare reflexele si viteza de reactie. La inceputul unui nivel, viteza jocului este lenta, insa pe masura ce avansezi aceasta creste gradual. In joc trebuie sa ai grija mare deoarece ai la dispozitie doar trei vieti. Fiecare stagiu dispune de pachete care includ la randul lor nivele. Nivele sunt impartie pe regiuni, unele dintre ele sunt in zone friguroase, in timp ce altele se desfasoara pe un stadioane olimpice si asa mai departe. Jocul este disponibil gratuit pentru Android si iOS, insa daca vreti sa scapati de reclamele video enervante care tin cate 30 de secunde, va trebui sa scoateti bani din buzunar. Pentru a salva un personaj, va trebui sa faci swipe, slide sau sa apesi pe ecran, fiecare nivel din joc avand interactiuni diferite, asadar va trebui sa va dati seama repede de ceea ce trebuie sa faceti, pentru ca exista si o limita de timp. Desigur, daca nu reusit sa salvati personajul, acesta va muri in chinuri, iar ecranul se va umple de sange si de diverse resturi, asadar nu este un joc recomandat copiilor. Din punct de vedere grafic, arata decent, dar nu se compara cu o grafica 3D complexa care sa va ia ochii; el are grafica 2D, dar realizata in mod haios si colorat. Per total avem un joc cu care ne putem pierde lejer minutele libere.
Will Hero
Will Hero este un cap patrat, sau un pixel mai exact, care se crede erou. Acest joc amuzant este simplu si face parte din categoria endless runner combinat cu ceva platformer. Pentru a te juca nu este nevoie sa folosesti decat un deget, cu care va trebui sa apesi pe ecran odata, de doua ori sau de trei ori, totul depinzand de cat de departe vrei sa sari. Vei fi prins repede de acest joc si vei apasa cu disperare de cate ori poti pe ecran, asta pana iti iei o pala de moara in freza, sau un alt pixel iti cade in cap. Dupa care totul incepe de la zero. Pe drum poti deschide diverse cufere care iti pot oferi si arme, cu care sa te bati pe parcursul drumului. Scopul este sa iti salvezi iubita, dar inca de la primul nivel vei simti ca iti vine sa spargi telefonul. Desi te astepti ca acesta sa fie usor, ei bine, vei avea de jucat mult si bine, astfel vei face muuulte incercari pana sa ajungi la ea, dar, desi pare greu, nu este imposibil. Odata ce o salvezi, aceasta te va urma in lupte. Jocul nu are foarte multe reclame, este simplu, are grafica placuta ochiului si o coloana sonora decenta. Asadar nu uita sa mai iesi din baie dupa ce intri in acest joc.
Dashy Crashy
Dashy Crashy este un joc de tip lane runner foarte distractiv, dar si enervant pentru ca cere cam multi bani, el fiind la baza free to play. In joc conduceti o masina prin trafic aglomerat, pe care va trebui sa il ocoliti. Jocul necesita doar un deget pe ecran pentru control. Controlul este pe baza de swipe la stanga, la dreapta in fata si in spate. Pe masura ce faceti swipe in fata, masina accelereaza, iar cu cat mergeti mai mult peisajul se schimba dinamic de la zi la noapte. Odata ce adunati bani, lovind conurile care apar pe strada, puteti debloca si alte masini. In joc avem la dispozitie peste 90 de modele, fiecare cu avantaje si dezavantaje. Unele masini sunt mai rapide, altele au diverse puteri iar unele ofera bonusuri. Dashy Crashy merita incercat, fiind un runner la fel de interesant precum Subway Surfers.
Full of Stars
Full of Stars face parte din categoria Action Arcade care desi pare simplu, necesita putina rabdare. La baza jocul are ca subiect o nava spatiala pe care o conduceti evitand pericolele din spatiu, precum asteroizii. Dar aceasta este doar o parte din fictiunea creata de acest joc, pe masura ce avansati va trebui sa imbunatatiti racheta, pentru a putea trece mai departe. Scopul este sa salvati oameni de pe diverse planete, dar dificultatea creste in timp ce avansati prin sistemul solar. Din pacate interactiunea cu jocul mai poate fi intrerupta de nevoia unor cristale care necesita bani reali pentru a putea fi cumparate, asta daca nu aveti rabdare sa le strangeti. Pe masura ce castigati nivelele, primiti cristale cu care puteti imbunatati nava spatiala sau puteti debloca diverse segmente din poveste. Jocul ne aminteste putin de Faster Than Light, doar ca este mai putin complex. Full of stars este un concept interesant, dar care pe masura ce avansati, veti simti nevoia sa bagati bani reali in el. In rest este bun pentru a pierde cateva minute la nevoie.
Time Locker
Time Locker cel mai probabil va va duce cu gandul la Superhot, un joc care a facut ceva hype la aparitie. La fel ca in Superhot, Time Locker opreste timpul cand stati pe loc si ii da drumul atunci cand faceti o miscare. Grafica in stil low-poly este si ea copiata oarecum, dar caracterele difera. Desi este inspirat dupa alt joc, acesta are caracteristicile sale unice, care ne imping sa il incercam si evident sa il jucam. In acesta preluam controlul unor personaje sub forma de animele, care trag cu laser, sau gloante, spuneti-le cum vreti. Scopul este sa ajungeti cat mai departe fara sa muriti. Daca atingeti diversele lucruri care va taie calea muriti, la fel si daca stati prea mult, podeaua dispare incet, transformandu-se intr-un abis. De asemenea pe masura ce avansati, tot mai multe obiecte apar in fata, dar acestea pot fi invinse cu diversele puteri pe care le cumparati la inceputul rundei. Punctele le acumulati omorand inamici marcati cu verde si colectand punctele lasate de ei in urma. Jocul, desi este free to play, nu am simtit nevoia de a baga bani in el. Prin urmare este un concept interesant, care merita incercat.
In acest top avem si o runda bonus cu cateva jocuri descoperite recent, care ne-au placut.
Imago
Imago este un puzzle interesant care ne aminteste de era cand Playstore era invadat de jocuri precum 2048 si alternative la el facute de diversi baieti din India sau Rusia, care erau pline de reclame la fiecare pas. Imago cel putin vine cu alta grafica si moduri noi de joc. Acesta este un joc dedicat celor care sunt fani jocuri puzzle, si carora le place sa isi stoarca creierii. Jocul are o grafica colorata dar simpla, insa suficient cat sa te tina cu ochii in telefon. Jocul combina trei moduri, combinatia de numere, combinatia de culori si rearanjarea lor. Acesta dispune de cinci nivele, care se deblocheaza odata ce adunati suficiente puncte in nivelul precedent. La inceputul jocului avem parte de un tutorial care ne explica regulile. Jocul desi pare simplu, veti avea multe momente de blocaj si ca lucrurile sa fie si mai dificile, acesta dispune de un numar limitat de miscari. Prin urmare jocul nu va va lasa neuronul sa moara.
Alphabear 2
Alphabear 2 este un joc care va va pune engleza la incercare, asta daca nu sunteti din intamplare vorbitori nativi. Acesta joc este de tip puzzle cu cuvinte care arata a joc pentru copii de 3-4 ani, insa nu este deloc asa, el fiind destul de distractiv si complex chiar si pentru adulti, depinde de modul de dificultate ales. La inceput cand am vazut jocul, am fost amuzat de ursii patrati, insa odata ce am inceput sa il joc, am decis sa il bag in acest top. Jocul are si o poveste, fiind vorba de o masina a timpului, care arata mai mult a frigider. Datorita acesteia si… unui urs, timpul este dat peste cap. Scopul tau este sa refaci istoria si sa redescoperi cuvintele care lipsesc din carti. Asfel am aflat si cuvinte noi care au alt sens fata de ce stiam initial. Odata descoperit un cuvant, puteti vedea si explicatiile acestuia din dictionar. Va trebui sa aveti grija la cuvintele folosite, deoarece unele litere vor impietri, astfel vor bloca dezvoltarea ursului. Cu cat descoperiti mai multe cuvinte noi, ursul se mareste, astfel adunati mai multe puncte.
PinOut
PinOut este un joc care ne aminteste de 3D Pinball Space Cadet, acel joc din Windows XP pe care il jucai la scoala sau acasa cand nu aveai internet si erai plictisit de Solitare sau Minesweeper. Scopul in acest joc este sa ajuti mingea sa mearga cat mai departe prin nivel, acesta semanand ca mod cu un infinite runner. Pentru ca acesta sa fie putin mai greu, producatorii jocului au adaugat si o limita de timp in care puteti trimite bila mai departe, dar pe fiecare masa se gasesc trasee care includ puncte ce se transforma in timp extra. Este suficient sa iti scape odata bila de sub control, ca acesta va ajunge pana in capatul de unde ati plecat. Asadar necesita ceva atentie si control cad apasati pe ecran.