Stiri

Valve renunta definitiv Steam Controller

Un controller diferit dar care nu a avut succes

Valve renunta la Steam Controller din diverse motive, acest gamepad diferit in comparatie cu ce este pe piata a fost o idee interesanta care din pacate nu a prins la public, deoarece review-urile nu aratau foarte bine, marea problema fiind pe partea de ergonomie.

In acest moment, controller-ul  este la vanzare la pretul de 5.5 Euro, dar din pacate acesta a iesit deja din stoc, este normal deoarece a fost redus 90% din pretul actual, iar la acesti bani este practic pomana, oricat de prost ar fi, insa mai trebuiesc adaugate si taxele de transport. De curiozitate si pentru ca a devenit un “obiect” rar am comandat unul iar in total am platit putin peste 20 de euro cu tot cu taxele de transport.

Steam Controller este cel mai customizabil gamepad de pe piata, existand o comunitate dedicata care creaza configuratii personalizate pentru aproape orice joc disponibil pe piata. Din aceasta debarasare masiva putem deduce ca Valve nu are in plan sa mai lanseze alt controller.

Probabil acestia vor pastra doar kitul VR, care este considerat de viitor. Valve a mai renuntat si la celebrele Steam Machine, care urmau sa se bata cu consolele, ele fiinc PC-uri compacte care veneau cu Steam OS preinstalate, insa din pacate lipsa suportului din partea producatoriilor de jocuri AAA, a adus sfarsitul acestui proiect interesant.

Steam OS urma sa ne scape de monopolul Windows, insa puterea financiara a Microsoft a invis si de aceasta data, cel mai probabil studiourile mari fiind mituite de catre acestia, pentru a nu dezvolta jocurile si pentru Linux. Astfel suntem obligati sa ramanem la Windows, ca sistem de operare principal, cel putin pentru gamerii inraiti.

Suntem curiosi totusi ce proiecte de viitor are Valve pe aceasta tema. Pana atunci sa tinem un moment de reculegere pentru un produs ingenios care a murit inainte de vreme! Amin!

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close
%d blogeri au apreciat: