Aplicatii si JocuriStiri

WhatsApp si noua optiune expiring messages din ultima versiune beta

WhatsApp adauga o noua optiune pentru chaturile de grup

In actualizarile recente WhatsApp pentru Android si iOS, am descoperit o noua functie numita Disappearing Messages, aflata in curs de dezvoltare, care isi propune sa elimine automat mesajele dupa o anumita perioada de timp.

Primele optiuni ascunse ale functiei au fost identificate in versiunea beta, actualizarea 2.19.275 pe Android. Desi am publicat ecranul doar din sectiunea Group Info, anuntam ca functia va fi disponibila si pentru chaturile individuale.

In actualizarea versiunii 2.19.348 beta al WhatsApp pentru Android, am observat cateva modificari pentru functia pe care o dezvolta WhatsApp si anume noi optiuni de timp si optiunea redenumita pentru stergerea mesajelor (disponibila in curand).

whatsapp, delete messages, expiring messages

Initial, nu am inteles de ce WhatsApp a decis sa redenumeasca aceasta optiune, dar nu am fost surprinsi vazand ca au facut acelasi lucru si cu functia pentru revocarea mesajelor (cu Unsend message si actuala Delete for everyone).

Astazi avem, in sfarsit, noi detalii: gratie recentelor actualizari WhatsApp beta versiunea 2.20.10.23/24 pentru iOS, am descoperit ca aceasta optiune a fost redenumita si pentru varianta pe iOS, dar eliminand orice referinta din chaturile individuale!

Mergand mai departe cu investigatiile, descoperim ca echipa dezvoltatoare a WhatsApp si-a modificat planurile in legatura cu modul de functionare al optiunii respective, dezvoltand-o ca un fel de „unealta pentru stergere” pentru grupurile de chat.

Grupurile au de obicei multe mesaje, iar aceasta functie ar putea sa fie la indemana pentru a se economi spatiu de stocare pe telefon, stergand automat mesajele mai vechi (numai administratorii de grup putand sa o activeze/dezactiveze).

Aceasta schimbare implica faptul ca functia ar avea un cu totul alt scop. Probabil ca daca agreati aceasta optiune si veti vrea sa o folositi cu un anumit contact din agenda, ar trebui sa creati un grup cu acea persoana, dat fiind faptul ca ea este valabila doar pentru grupuri.

Din nefericire, pentru Dark Theme, nu cunoastem data de lansare a functiei si oricare detaliu in schimbare al acesteia inaintea lansarii. Ramaneti pe fir si va anuntam cand apare!

Related Articles

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close
%d blogeri au apreciat: