Review Huawei P Smart Z – Telefon Premium de buget!
Cati bani ai da pe Huawei P Smart Z?
Telefoanele mid-range sunt preferatele cumparatorilor din Romania, tara noastra fiind o piata extrem de sensibila cand discutam despre preturile produselor. Dar producatorii de dispozitive s-au adaptat pietei iar acum produc telefoane de buget cu performante bune si design premium. Huawei P Smart Z este un telefon care arata foarte bine si costa in jur de 1000 LEI, pret pentru varianta cu 64GB stocare si 4GB RAM.
Telefonul design cu margini subtiri si un ecran fara notch, plus o camera frontala de tip pop-up. Ecranul este de tip IPS si are o diagonala de 6.59 inch. Acesta are o rezolutie de 2340×1080 pixeli iar rata de aspect este de 19.5:9, asadar este cinematic, ceea ce face acest telefon excelent pentru a urmari continut video. Luminozitatea ecranului este buna iar scrisul arata foarte bine, chiar daca nu avem rezolutie mare, aceasta este suficienta pentru a afisa caracterele fara sa fie pixelate, densitatea pixelilor fiind suficienta. Per total imi place ecranul, mai ales ca nu are notch sau alte gauri in el care sa distraga atentia. Insa telefonul, desi este din categoria celor scumpe ca design, nu are un cititor de amprente integrat sub ecran, el fiind amplasat in mod clasic, pe spatele telefonului si pot spune ca nu arata deloc rau, acesta se poate accesa usor cu degetul aratator. Camerele se afla destul de departe de cititor, astfel nu risti sa dai cu degetul peste ele in timp ce incerci sa deblochezi telefonul.
Pe spate avem doi senzori foto, insa un senzor este folosit pentru DOF si are rezolutie de 2MP. Camera principala are o rezolutie de 16MP cu o deschidere de f/1.8, fiind astfel luminoasa in conditii de lumina scazuta. Camera beneficieaza de PDAF, astfel focalizarea este rapida. Telefoanul poate filma la o rezolutie maxima Full HD cu 30FPS. Camera frontala de tip pop-up are si ea tot un senzor de 16MP, insa aceasta are o deschidere de f/2.0, asadar putin mai intunecata. Camera frontala fiind bazata pe un sistem mecanic care o ridica, ar putea creea probleme in viitor, insa Huawei sustine ca acest sistem rezista la 100.000 de ridicari, asadar cate selfie-uri sa faci ca sa il strici? Eu am tras de camera, am apasat pe ea si inca functioneaza, in plus daca scapati telefonul si camera este scoasa, aceasta se va retrage automat, la fel si in cazul in care apasati pe ea in timp ce este deschisa.
Bateria are o capacitate de 4000 mAh, o capacitate decenta pentru un telefon mid-range. Cu aceasta baterie puteti trece ziua fara sa va faceti griji. De procesare se ocupa un Kirin 710F pe 12nm, care are opt nuclee. Patru nuclee la 2.2GHz si patru la 1.7GHz. Am testat telefonul in Antutu, Geekbench, PUBG si Asphalt 9. In Antutu acesta a obtinut 130.113 puncte. In Geekbench a obtinut 1537 de puncte in sigle core si 5562 in multi core. In PUBG setarile s-au pus automat pe Mediu, iar jocul a mers fara probleme, in rare ocazii imaginea a mai sacadat, iar in Asphalt 9 s-a miscat excelent.
In aplicatia foto avem acces la multe moduri, in care este inclus si cel Pro, dar din pacate nu puteam face poze decat in format JPEG, nu avem acces la modul RAW. Insa cu o aplicatie separata, puteti face si poze RAW, deoarece telefonul suporta acest mod.
Designul mai poate fi ajustat pe viitor, precum “barbia” talefonului care este un pic cam mare si strica oarecum acel feeling de telefon cu ecran edge to edge, insa sa nu uitam nici pretul care este unul foarte mic pentru ceea ce ofera, in comparatie cu telefoanele care au peste 90% screen to body ratio. Imi place telefonul si trebuie sa mentionez ca acesta are si mufa jack de 3.5 mm si port USB Type C pentru incarcare.