Review Asus Zenfone MaxPro M2 – Autonomie cat cuprinde!
Un telefon echilibrat care are autonomie mare si performante foarte bune
ZenFone Max Pro M1 a fost un succes pentru ASUS. Lansat la inceputul acestui an, acest model a impresionat prin performanta, autonomie si faptul ca are Android in varainta stock. ZenFone MaxPro M2 este predecesorul sau, iar acesta isi propune sa acapareze piata telefoanelor de buget, la fel cum a facut si modelul Pro M1.
MaxPro M2 vine cu un design mai modern, un procesor mai rapid si camere imbunatatite, mentinand in acelasi timp varianta stock de Android si o baterie masiva care a facut ca MaxPro M1 sa fie foarte popular. Pe hartie, noul ZenFone Max Pro M2 are o abordare fara compromisuri in ceea ce priveste specificatiile, astfel incat ofera un echilibru intre performante si pret. Dar lista cu specificatii spune doar o parte din poveste, asadar vom arunca o privire la cu se comporta telefonul in utilizarea reala, cea de zi cu zi, in aplicatiile uzuale si evident in jocuri. ZenFone Max Pro M2 vine intr-un ambalaj destul de simplu, in interiorul cutiei regasim evident telefonul, impreuna cu un incarcator de 10 W si un cablu. Din pacate, in ciuda bateriei masive, ZenFone Max Pro M2 nu mai are suport pentru incarcare rapida, prin urmare nu vine cu un incarcator rapid in cutie.
In cutie se gaseste si o husa din silicon moale. Aceasta se potriveste perfect, dar tinde sa se lipeasca de spatele lucios al telefonului, ceea ce nu ofera un aspect foarte placut.
Pentru un telefon care vine la aproximativ opt luni de la lansarea primului model, ZenFone MaxPro M2 arata cu totul diferit si nu imprumuta nimic din desingn-ul lui M1. MaxPro M2 adopta un ecran edge-to-edge, care are parte de notch si o barbie ceva mai pronuntata, care taie putin din senzatia unui ecran fara margini. Pe spate acum regasim plastic, in loc de aluminiu, dar acesta imita foarte bine sticla si nu ne deranjeaza. Asus a facut o treaba excelenta in alegerea acestui material de plastic care are o calitate foarte buna. Personal nu ma deranjeaza acesta aspect, insa daca tot au ales sa puna plastic pe spate in loc de aluminiu, puteau sa adauge si incarcare wireless. Per total ZenFone MaxPro M2 sta foarte bine la capitolul constructie si nu este atat de greu, desi are o baterie foarte mare, el cantaring 175 de grame.
Pe partea de afisaj avem un panou IPS cu diagonala de 6.26 inch care are o rezolutie de 1080×2280 pixeli. Ecranul are un aspect de 19:9 si recunoaste 94% din spectrul de culoare NTSC, contrastul este de 1500:1 si avem parte de o luminozitate de 450 de lumeni. In ceea ce priveste performanta, ASUS ar fi putut alege un profil de culoare mai bun. Direct din cutie, temperatura de culoare este prea rece, avand un aspect albastrui, insa puteti accesa setarile unde aveti optiunea de a pune pe manual temperatura de culoare.
La fel ca si predecesorul sau, ZenFone Max Pro M2 vine cu Android stock. Versiunea Android, in acest caz, este 8.1 Oreo, cu posibilitate de update la Android 9, dar inca nu este disponibil pentru regiunea noastra. Sa tinem cont ca acesta este Android normal, nu Android One, dar chiar si asa nu avem parte de bloatware. Dar exista totusi cateva aplicatii personalizate de catre Asus, precum camera foto, aplicatia de radio si functia de inregistrare a vocii. Sistemul de operare putea totusi sa fie mai bine optimizat, existand in anumite momente urme de lag.
ZenFone Max Pro M2 este echipat cu un chipset Qualcomm Snapdragon 660. Pentru stocare avem o varianta de 32 GB sau 64 GB. Modelul de 32 GB este dotat cu 3 GB RAM, iar modelul de 64 GB are 4 GB sau 6 GB RAM. Performanta generala este buna. Unul dintre avantajele sistemului de operare Android stock este ca nu vine foarte incarcat, ceea ce il face ideal pentru smartphone-urile cu buget. Puteti face sa se simta si mai rapid, accesand Developer Options si schimband viteza de tranzitie la 0,5x. Dar chiar si fara asta, aplicatiile se deschid rapid. In general, in utilizare de zi cu zi este un telefon exelent.
Am rulat, de asemenea, cateva jocuri si anume PUBG Mobile si Asphalt 9. Asphalt 9 ruleaza destul de bine, cu mici urme de lag in anumite moment. Cu toate acestea, PUBG Mobile a functionat destul de bine. Acesta a stat destul de rege in timpul sesiuniilor de gaming, asadar nu avem parte de throttle.
Pe partea audio ZenFone Max Pro M2 are un singur difuzor in partea de jos. Calitatea audio nu este foarte buna, difuzorul sunand destul de neplacut cand este dat la maxim.
ZenFone Max Pro M2 are un sistem de camere duale in spate, care cuprinde o camera principala de 12MP cu f/1.8 si un de 5MP care este folosit pentru efectul de bokeh in modul Portret. Aplicatia are o interfata simpla si ne pune la dispozitie inclusiv un mod Pro. Pozele arata bine, insa nu exceleaza, dar avem totusi un mod HDR care isi face treaba si reuseste sa readuca detaliile din imagine.
Calitatea video este de asemenea, destul de buna. Videoclipurile 4K arata bine. Din pacate, modul 4K nu beneficiaza de stabilizare electronica, aceasta este disponibila doar in Full HD. Clipurile filmate la rezolutie Full HD arata si ele bine, in plus beneficiati si de stabilizarea electronica.
ZenFone Max Pro M2 are o baterie masiva de 5000mAh. Dupa cum va asteptati, durata de viata a bateriei este excelenta, telefonul oferind pana la doua zile de utilizare. Din apcate incarcare acestei bateri masiva dureaza ceva timp, iar telefonul nu suporta incarcare mai rapida de 10W. Un alt aspect oarecum deranjant este mufa MicroUSB, in loc de USB Type C, care este un standard in acest moment.
Asus Zenfone MaxPro M2
Performanta - 6.5
Design - 7
Pret - 7.5
7
Scor
ZenFone MaxPro M2 este un concurent bun in gama sa de pret de 1300 LEI pentru varianta cu 6GB RAM si 64GB pentru stocare, in plus acesta va fi redus de BlackFriday, asadar stati cu ochii pe el.